Moods storytelling

Emotie, gevoel, momenten ‘vasthouden’, omdat deze nooit meer terugkomen. Verhalen vertellen, foto’s met een verhaal… dit maakt voor mij fotografie waardevol. Eigenlijk ben ik altijd degene die met een fotocamera loopt te sjouwen als we ergens naartoe gaan (of ik leende deze vroeger van mijn vader). Altijd heb ik een soort ‘drang’ gehad om alles vast te willen leggen. Toen ik tijdens het fotograferen van het afscheid van mijn lieve oma heel sterk het gevoel had dat ik dit moment moest vasthouden, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Dit moment zou nooit meer terug zou komen. De sfeer niet, de handelingen, de plaats en de aanwezige mensen. Ik leefde op dat moment in een soort van roes en ik heb een completer beeld gekregen toen ik later de foto’s nog eens bekeek. Een keer, twee keer, drie keer, steeds zag ik weer nieuwe dingen. Dit is wat ik voor anderen doe. Herinneringen teruggeven in de vorm van een verhaal, jouw verhaal omgezet in beelden. 

Ik zie het ‘zien van momenten en oog voor detail’ als mijn kracht. Daarnaast kan ik me zichtbaar-onzichtbaar opstellen (helemaal onzichtbaar kun je niet echt zijn met een camera en (soms) megalenzen ;-)), meegaan in de flow om zo onderdeel te worden van de gebeurtenis. 

Na vele jaren leerkracht in het basisonderwijs te zijn geweest, zet ik het ‘zien’ van kinderen (ook heel waardevol) voort in het ‘zien’ van gebeurtenissen en momenten. Ik heb verschillende fotografie- en portretcursussen gevolgd, toch ligt mijn hart bij het vertellen en in beeld brengen van verhalen. Storytelling. Iets achterlaten voor later. Mijn stijl is puur, no-nonsense, geen opsmuk, met de ‘het is zoals het is’ instelling. Naast fotografie, heb ik ook een voorliefde voor schrijven, muziek en dans. 

Liefs,